Fast fashion

In deze wereld van fast fashion is het logisch dat we trends sneller oppikken. Prêt-à-porter merken zoals Amélie & Amélie zetten de catwalktrends erg snel om in draagbare en betaalbare kledij. De collecties veranderen voortdurend. Zo zorgen ze ervoor dat de consument op elk moment volgens de laatste mode gekleed gaat en dit zelfs tegen een lage prijs. Het is goedkoop en ziet er übertrendy uit. Wat wil je nog meer?

Bestaat er een verschil tussen stijl en mode?

Doen we er wel goed aan om elke modetrend blindelings te volgen?

Laat me dit even verduidelijken. Coco Chanel zei ooit: “Fashion fades, only style remains the same.” En gelijk had ze want er bestaat wel degelijk een verschil tussen stijl en mode. Stijl is tijdloos terwijl mode tijdsgebonden is. Denk maar even aan de torenhoge Buffalo’s van de jaren ’90. Dit was duidelijk een mode-item dat enkele jaren later weer verdween uit het straatbeeld. Een eenvoudige LBD (Little Black Dress) is wél tijdloos en dus stijlvol.

Iemand die stijlvol gekleed gaat, weet perfect wat bij zijn of haar lichaam en persoonlijkheid past. Stijl is iets waar anderen je aan kunnen herkennen en heeft helemaal niets te maken met ‘in’ zijn. Stijl is tijdloos. Onderstaande foto’s van Audrey Hepburn, Twiggy, Claudia Schiffer en Brigitte Bardot bewijzen dit. Deze stijliconen zouden vandaag nog steeds zo over straat kunnen lopen.

Valkuil

Vaak kopen we een kledingstuk zonder veel na te denken. Past het kledingstuk bij mijn lichaam en persoonlijkheid? Benadrukt het mijn positieve punten en verdoezelt het mijn mindere kantjes? Is het kledingstuk mooi afgewerkt? Kan ik het kledingstuk binnen enkele jaren nog dragen?

This is how we do it!

Stijlvol zijn betekent dus niet dat je niet trendy kan zijn. Het wil gewoon zeggen dat je nadenkt of deze trend wel iets voor jou is en hoe je hem het best in je outfit verwerkt. Zorg er dus voor dat je over een stijlvolle basisgarderobe beschikt die je regelmatig kan aanvullen met hippe kledingstukken en accessoires. Zo bespaar je jezelf een hoop miskopen.

Koop jij ook soms kledij zonder er goed over na te denken?

Tijdens een figuuranalyse verklap ik je alle geheimpjes om jouw lichaam in evenwicht te brengen.Ik leer je hoe je die geweldige pluspunten uitspeelt en hoe je die kleine minpuntjes verbergt. Na de figuuranalyse zoeken we samen naar een stijl die bij jou past. Stijl hebben betekent dat je weet wat bij je lichaam en persoonlijkheid past en waarom.

Ik help u graag in de zoektocht naar u stijlpersoonlijkheid!

Veel liefs Sill